Home HABERLER İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği, mahalle çalışmalarına devam ediyor

İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği, mahalle çalışmalarına devam ediyor

by @admin
0 comment

Mücadelesinde 50 yılı geride bırakan İşsizlik ve Pahalılıkla savaş Derneği (İPSD), İzmir’de krizi en çok hisseden işçi semtlerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta İzmir Bayraklı Yamanlar Mahallesinde, zamlara ve ekonomik krize karşı mahalle halkını mücadeleye çağıran derneğimiz, bu hafta sonunu da Yamanlar ve Beştepeler mahallelerinde yapılan çalışmalarla geçirdi.

Konak İlçesinde bulunan Duatepe mahallesinde 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu etkinliğine katılan dernek üyeleri burada da sokakları dolaşarak bildiri dağıtımı yaptı. Etkinlikte İPSD İzmir Şube Başkanı Nesibe Gençer tarafından yapılan konuşmada “Gün geçmiyor ki her gün yeni zamlarla karşılaşmayalım. İşsizlik ve pahalılık günümüzün en ciddi sorunlarından birisi. Gençlerimiz eğitim görse dahi işsizliği yaşıyor. Tarım bakanı işsizlik ve pahalılıkla ilgili açıklama yapanların toplumu kışkırttığına dair açıklama yaptığını biliyoruz. Bizler pazara gittiğimizde soğanın domatesin pahalılığını biliyoruz. Okullar açılıyor eğitim ücretine servis ücretlerine zamlar yapılıyor. Bizler İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği olarak; Başta gençlerimizin olmak üzere, işsizliğin son bulması ve pahalılığa karşı ucuz bir devletin yaratılmasını istiyoruz” dedi.

Duatepe ’deki eylemin ardından Yamanlar Mahallesi’nde pazar yerini ve sokakları dolaşarak bildiri dağıtan, bir yandan da sesli anonsla halka seslenen İPSD üyeleri, bildiri dağıtımının ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını İPSD İzmir Şube Başkanı Nesibe Gençer yaptı. Gençer, Taksitle Yaşayıp Borçla Ölmek İstemiyoruz, diye başladığı konuşmasında,” bizim mutfaklarımız yanıyor. Domates den soğana sütten yağa her şey ateş pahası. 2018 yılının ilk 9 ayında elektrikten doğalgaza, içkiden sigaraya, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinden akaryakıta tüm temel tüketim kalemlerine art arda zam yapıldı. Dedi.

Eylem boyunca boyunca taşınan dövizlerde;  “Ücret pire fiyat deve!, Zam, zam, zam. Ucuzluk ne zaman?” “İşsizliğe Pahalılığa Zama Zulme Son” gibi dövizler taşındı.

Yapılan Açıklamanın metni:

TAKSİTLE YAŞAYIP BORÇLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ  !!!

Günümüzün en önemli sorunlarından biri işsizlik diğeri de pahalılıktır. Gün geçmiyor ki yeni zamlarla karşılaşmayalım. Her gün yeni zamların yapılması yaşamın doğal bir parçası olarak görülmektedir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son dönemde tartışmalara neden olan un fiyatlarına ilişkin, “Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok” diye açıklama yaparken bizim mutfaklarımız yanıyor. Domates den soğana sütten yağa her şey ateş pahası.

2018 yılının ilk 9 ayında elektrikten doğalgaza, içkiden sigaraya, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinden akaryakıta tüm temel tüketim kalemlerine art arda zam yapıldı.

Geçtiğimiz yılbaşında 3,78 liradan işlem gören dolar/TL kuru aradan geçen dokuz ayda bugün itibariyle 6,68 TL seviyelerine kadar yükseldi. Bu demek oluyor ki TL, aradan geçen zaman içerisinde dolar karşısında 2,90 lira değer kaybetti.

DOĞALGAZ: BOTAŞ, 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konutta kullanılan doğalgaza yüzde 9, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 14 oranında zam yaptı.

ELEKTRİK : Elektriğe dördüncü zam 1 Eylül 2018 tarihinde geldi. EPDK elektrik fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan tebliğe göre, elektrik fiyatlarına kilovatsaat başına yüzde 9 ila yüzde 14 oranında zam yapıldı.

EKMEK: İstanbul’da yapılan zammın ardından tüm Türkiye’de ekmeğe yüzde 15 zam yapıldı. Böylece Türkiye’de ekmeğin kilogram fiyatı azami 5 liradan 5 Lira 75 kuruşa çıktı. Ekmeğe en son Ocak 2016 tarihinde zam yapılmıştı.

ULAŞIM: İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, ulaşıma yüzde 5 oranında zam yapma kararı verdi. Zamla birlikte İzmir’de tam bilet 3 TL’ye, 60-65 yaş vatandaşlar ve öğrenciler için biniş bedeli 1,80 TL’ye, öğretmen bilet fiyatları da 2,50 TL’ye yükseltildi.

EĞİTİM: 2018-2019 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, kırtasiyeye yapılan %100’lük zamdan sonra, okul servisi ücretlerine de yüzde 26’ya varan zam yapıldı. Resmi rakamlara göre enflasyon %17.90 ancak gerçek enflasyon nerdeyse %70’ler düzeyinde.

İŞSİZLİK VE PAHALILIKLA SAVAŞ DERNEĞİ Olarak zamlara, işsizliğe, pahalılığa, zulme dur diyoruz. Tüm bu baskı ve zulmün sorumlusu para babaları iktidarının temsilcileridir. Biz yoksul ve emekçi halkımızın örgütlü mücadele vermesi gerektiğini ve derneğimizde güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Biz biliyoruz ki ÖRGÜTSÜZ HALK KÖLE HALKTIR, ÖRGÜTLÜ HALK YENİLMEZ. Bu şiarla işsizliğe pahalılığa zamma zulme son demek için emekçi halkımızı örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.09 Eylül 2018

İŞSİZLİĞE, PAHALILIĞA, ZAMA, ZULME SON!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/ipsdizmir

WEB: http://ipsd.org.tr/

İPSD İzmir Şubesi

{youtube}BxeWEDWmGb8{/youtube}

You may also like

Tarihçe

ipsd
Gerekçemiz aynı gerekçedir. 1968 yılında kurulan İPSD’nin bugün de gerçekliğini korumaktadır.

Basın Açıklamaları

Son Haberler

@2024 – Tüm hakları saklıdır.