Home HABERLER 2019 1 Mayısı’nda İşçi Sınıfı saflarında Taksim’e yürüdük

2019 1 Mayısı’nda İşçi Sınıfı saflarında Taksim’e yürüdük

by @admin
0 comment

2019 1 Mayısı’nda İşçi Sınıfı saflarında Taksim’e yürüdük

 

İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği (İPSD) olarak, her sözüne “başta İşçi Sınıfımız gelmek üzere” diye başlayan, ömrünü İşçi Sınıfı mücadelesine adayan kurucumuz ve Türkiye Devrimi’nin önderi Hikmet Kıvılcımlı’nın izinde İşçi Sınıfı saflarında dövüşmeye devam ediyoruz.

2019 1 Mayısı’nı da İşçi Sınıfı saflarında kutladık. AKP’giller tarafından yasaklanan İşçi Sınıfının anavatanı Taksim’den vazgeçen sarı, işçi düşmanı sendikalara ve AKP’giller’e boyun eğen siyasi örgütlere rağmen Taksim’de ısrarcı olan ve Genel Merkezi önünden binlerce işçiyle Taksim’e yürüyen gerçek sınıf sendikacılığının tek temsilcisi Nakliyat İş Sendikası’yla birlikte yürüdük.

“Taksim Vatandır” yazılı pankartımız, işsizlik ve pahalılık cehennemine döndürülen ülkemizin ABD ve AB Emperyalistleri ile onların yerli satılmış uşaklarından kurtulması için on yıllardır sürdürdüğümüz mücadele boyunca dilimizden düşürmediğimiz, “Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Parasız Eğitim Parasız Sağlık”, “İşsziliğe, Pahalılığa, Zama, Zulme Son”, İşçi Sınıfımızın başına bela olan işveren yardakçısı sarı sendikacılara karşı “Kahrolsun Sarı Sendikacılık” yazan dövizlerimizle Nakliyat İş kortejinde yerimizi aldık.

İşçi Sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta, Taksim için mücadele eden Türkiye’nin gerçek devrimcilerini selamlayan, İşçi Sınıfının kan emici parababaları düzenini yerle bir edecek yegane güç olduğunu ve örgütlü olduğu takdirde bunu başarabileceğini ifade eden sloganlarımızı Nakliyat İş üyesi işçilerle birlikte haykırdık. Aylardır direnişlerini devam ettiren Real Market, Uyum/Makro Market, Uzel işçileri ile omuz omuza, “Zafer Direnen İşçilerin Olacak” diye haykırdık.

Yenilgili kabullenenlerin, AKP’giller iktidarından icazet alarak çukurlara kaçanların ruhsuz, sönük 1 Mayıs’ları gibi değil, cesaretin, umudun, mücadelede kararlılığın dosta da düşmana da gösterildiği bir 1 Mayısı daha böyle alnımız ak ve gururlu bir şekilde geride bıraktık.

İPSD olarak, 50 yılı aşkın bir süredir yılmadan devam ettirdiğimiz, Ustamız Hikmet Kıvılcımlı’dan devraldığımız 2. Kurtuluş Savaşı bayrağını İşçi Sınıfı saflarında dalgalandırmaya devam edeceğiz. Uğrunda bedeller ödenen, şehitler verilen vatanımız Taksim’i özgürleştirip İşçi Sınıfına gerçek anlamda ‘bayram’ olacak 1 Mayıs’lar yaratacağız. Ülkemizi leş kargaları gibi başına üşüşen emperyalistlerden, onlara yardakçılık yapan yerli satılmış hainlerden, onların yarattığı ve halkımızı mahkum ettiği işsizlik, pahalılık cehenneminden kurtaracağız!

Yaşasın 1 Mayıs
Yaşasın Taksim Direnişimiz
İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek
İşsziliğe, Pahalılığa, Zama, Zulme Son
Kahrolsun AB-D Emperyalizmi, Yaşasın Halkların Kardeşliği                              İPSD Genel Merkezi

You may also like

Tarihçe

ipsd
Gerekçemiz aynı gerekçedir. 1968 yılında kurulan İPSD’nin bugün de gerçekliğini korumaktadır.

Basın Açıklamaları

Son Haberler

@2024 – Tüm hakları saklıdır.